Ads 468x60px

Pages

31 Temmuz 2010 Cumartesi

International Football Festival

Gezimizin diğer adımlarını yazmadan, eşimle beraber geçirdiğimiz güzel (bir bayan için ne kadar güzelse!!! Ama ortam güzeldi. ) anlardan birinden bahsetmek istiyorum. 2010 Güney Afrika Dünya Kupası. Eşim tam bir futbol hastası olduğu için, onun seçtiği bazı maçları, ev-final mücadelelerini, UCF'in uluslararası öğrenciler için ayırmış olduğu Barbara Ying Center'da, 72 milletden insanlarla birlikte izledik. Çok ama çok eğlenceliydi. Sağına bakıyorsun Koreli, soluna bakıyorsun Arjantinli, önde Araplar, arkada Hispanicler. Formasını giyen geliyor maç izlemeye. Goooool sesini kaç değişik dilde duydum bilseniz. Süper bir olay. Zaten kültürel çeşitlilik Amerikan Toplumunun vazgeçilmez dinamiklerinden biri. Ha bu arada biz Viva Espana dedik, çünkü eşim tam bir Iniesta-Xavi (Bu ikisi futbolcu oluyooooo) hastası.

Maç izlediğimiz salonun tavanında, ülkelerin bayrakları asılı.
İşte şanlı Türk Bayrağımız. Buradan Ulu önder Atatürk'ümüze bir daha sevgilerimizi gönderiyoruz.
İşte Honda'nın süper frikik golü sonrası Japonların sevinci.
Hollanda maçı ama rakibi hatırlamıyorum.
Fotoğraftaki bayan, aslen Amerikalı olup, sonradan Islamiyeti seçmiş bir öğretim görevlisi.

Yukardaki kuponlar yiyecek-içecek kuponu, maç izlemeye gelen herkese ücretsiz veriliyor.Ve bir de çekiliş için isminizi yazdırıyorsunuz. Bu kuponlarla 2 dilim pizza alabiliyorsunuz. Herkes aldıktan sonra kalan pizzalardan istediğiniz kadar alabiliyorsunuz.Pizzalarımız Domino's Pizza'dan. 

Yukarıdaki fotoğrafta pizza dilimleri ve küçük sandviçler görünmekte.Ve bir de içecek standı var.Oradan da su-cola-fanta gibi çeşitli içeceklerden istediğiniz kadar içebiliyorsunuz.Amerikalıların her faaliyeti tamamen eğlence üzerine dayalı. Bu bir spor mücadelesi bile olsa..
Bu fotoğrafta da pizza kuyruğu görülüyor.

Maçların devre aralarında hediye çekilişi yapılıyor.Baya bir kişiye çeşitli hediyeler dağıtıldı, top,çanta,havlu,bardak..vs.Ama maalesef ne bana ne eşime bir tanecik bile hediye çıkmadı  :(  Çok şanslıyız dimi..Aşağıdaki video canlı bir çekiliş anını gösteriyor.Sevinç gösterilerine dikkat lütfen.



Ve aşağıda finalden önceki Uluslararası Öğrenci Festivali'nden değişik enstantaneler.

Dansöz Müslüman değil, Hispanic. Ve dahi katmanları çok fazla. Ahhhh nerde bizim Asenalarımız Didemlerimiz.

Bu arkadaş çeşitli danslar yaparak iş yerinin reklamını yaptı.Arkadaki tabelada görüyorsunuz.Baya bir ilgi topladı.
Video 1.


Yabancılar çok seviyorlar eğlenceyi.Süper dansözümüzün öğrencilerden biriyle sahnede yaptığı oryantal izleyenleri coşturdu.Çocuk iyi kıvırdı ama...
İşte kanıtı izleyin görün.
Video 2.



Görüşmek üzere.Byyy..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz icin tesekkurler.

 

Sample text

Sample Text